Huurkosten campers

  • Tom

    Wij willen een camper huren, maar schrikken terug van al die belachelijke extra's, in totaal 900 dollar (Remote Area surcharge en one way fee), omdat we in Broome blijven voor de Kimberley's.

    Is er geen manier om daaromheen te komen?

  • Ilse

    Hoi Tom,

    Wij gaan in juli van DArwin naar Broome en hebben onze camper uiteindelijk gehuurd bij Trailmaster. Zij hebben gunstige voorwaarden mbt Broome, bij min. 2 weken huur geen drop off en extra one way fee voor Broome.

    Hopelijk heb je er iets aan!

    groeten Ilse

  • Ries

    Belachelijke extra's?? Nogal kort door de bocht zeg, want je hebt volgens mij nog niet helemaal door hoe groot Australië is! Bovendien is Broome een plaats waar slechts weinigen hun camperreis beginnen i.t.t. bijvoorbeeld Perth of Darwin, dus is het niet meer dan logisch dat er een vergoeding voor wordt gevraagd. (Broome - Perth is 2200km, Broome - Darwin iets van 1800!) En wat betreft Trailmaster, daar zit de one way fee verrekend in de huurprijs, want ze zijn verre van voordelig! :-(

  • Mangoman

    Om die camper weer terug te krijgen op een normale plek waar ie weer verhuurd kan worden moet de eigenaar kosten maken. Ze huren dan backpackers in om dat ding naar een andere stad te rijden en ja dat kost natuurlijk geld wat jij gaat betalen…is toch niet zo vreemd?

  • Dutcho

    Vraag een offerte aan bij dit bedrijf:

    http://www.cmccmotorhomes.com/

  • Ilse

    toch nog altijd 250 euro voordeliger dan de andere verhuurders…..in de periode dat wij willen… en dat vonden wij wel de moeite waard.

  • math

    Hallo Tom

    Wij gaan in juni van perth naar darwin. Heb de camper bij camperboerse.de in Munchen Duitsland geboekt. De camper is van Britz. Heb even gekeken voor je.

    14 dagen van Darwin naar Broome inclusief volledige verzekering

    elite campervan 735 euro exclusief 450 aud broome toeslag.

    Wij boeken alles in Duitsland veel goedkoper en je kunt alles combineren.

    Groeten Math

  • pollie

    Beste Tom,

    Zoals iedereen je al aangeeft, het is vrij logisch dat er een fee wordt gerekend voor die one way, maar inderdaad allemaal prijzig. Het is nu eenmaal niet de goedkoopste manier om te reizen, maar wel een heel vrije manier.

    Wij gaan van Darwin naar Broome in augustus en hebben uiteindelijk het hele zwikkie via ons reisburo geboekt. Een bushcamper van Apollo voor zo'n 104,- per dag. Die fee weet ik niet zo uit mijn hoofd, maar dat kwam op hetzelfde neer dan wanneer we met deze wagen door zouden rijden naar Perth (maar dat lange stuk wilden we niet doen in 4wk, dat wordt veel te veel km in te korte tijd, willen wel GENIETEN…) We hebben bij Australie gespecialiseerde buro's info gekregen; zij waren zeker niet goedkoper dan wanneer je zelf boekt (meeste gewone buro's zijn ANVR SGR aangesloten, is wel wijs).

    Bereid je dus voor op veel kosten, laat je her en der voorlichten maar wacht niet te lang, helaas moet je deze dingen ‘ver’ van te voren regelen. Dit is een prijzige manier van reizen, maar ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

    Succes met je voorbereidingen.

    Pollie

  • nietje

    Hoi Math,

    Welke sites kun je nog mer aanbevelen? Boek je de vlucht ook in Duitsland? Vast bedankt voor je advies!

    Gr. Nietje

  • math

    Hallo Nietje

    Ja natuurlijk boek ik de vluchten in Duitsland. Al jaren. Vaak veel goedkoper en in ieder geval altijd inclusief tax en luchthaven belasting.

    Wij gaan van 2-6 tot 26-6 van Perth naar Darwin en we hebben een camper van Britz geboekt bij camperboerse.de. Sites voor vluchten: www.mcflight.de www.sanado.com www.explorer.de. Je kunt alles los combineren en hoeft geen reserverings kosten of samenstellingskosten e.d te betalen.

    Groten Math