Re: Geldigheid diploma in Australie

  • Rachid

    Hallo,

    Graag wil ik in de toekomst emigreren naar Australië met mijn partner.

    Zelf krijg ik een internationaal diploma waarmee ik eventueel wel zou kunnen solliciteren naar werk in het buitenland. Mijn partner studeert fiscaal recht op de universiteit in Maastricht. Nu weet ik niet of dit diploma erkent wordt in Australië en of hier dan ook werkgelegenheden zijn voor haar met dit diploma.

    Hoop echt dat iemand mij kan helpen!

    Alvast bedankt,

    Aymin

  • -+Henk+-

    Hi Aymin. Erkenning van buitenlandse (zelfs “internationale”) diplomas in Australie is heel beperkt. Het hangt helemaal van het sort beroep af hoever je met je Nederlandse diploma komt, maar meestal moet je toch weer een aantal tests en/of examens afleggen voor je aan het werk komt. Dat geldt des te meer in beroepen die een overheids-erkenning hebben, zoals in de medische sector.

    Ik denk dat je partner ook bijna van voren af aan kan beginnen als zij als fiscaal jurist in Australie aan de slag wil. Het rechtssysteem incl. het fiscaal recht - in Australie is totaal verschillend van dat in Nederland. Ik ben zelf “Mr” - of zoals het tegenwoordig heet: LlM (Universiteit van Amsterdam) - maar zou - als ik dat zou willen - hier weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Met je achtergrond kom je er wel sneller doorheen en kun je misschien een paar vrijstellingen krijgen, maar daar blijft het ook bij.

  • JohannesGR

    Misschien helpt dit?

    http://europa.eu/youreurope/citizens/wo … dex_de.htm

    http://www.enic-naric.net/index.aspx?s=n&r=g&d=about

    Johannes

  • Rick

    Erkenning van je beroep/diploma ligt helemaal aan het soort beroep dat je uitoefent. Er zijn diverse instanties in Australie die je beroep beoordelen, afhankelijk van het type beroep dat je hebt. Zo moesten we voor mijn vriendin (die social worker is) door de Australian Association of Social Workers (AASW) beoordeld worden en ik als online marketing specialist door de VETASSES.

    Wij hadden beiden geen enkel probleem om onze diploma's/beroepen erkent te krijgen.

    Voor meer informatie even Google naar “skillselect” of immi.gov.au. Daar staat alles op (al is het wel een grote brei om doorheen te worstelen in het begin). Als je gaat emigreren zou ik je zeker aanmelden op forum.xpdite.net (NL forum) of een groter maar op UK gericht: pomsinoz.com