reisadvies gevraagd:1-1,5wk zuid oost en 3 wkn westkust

  • wilco

    Hallo,

    Wij zijn van plan om van 9 aug t/m 5sep naar Australië te reizen en proberen nu tot een haalbare route te komen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan aangezien we zowel de westkust als de omgeving van Sydney\Melbourne zouden willen zien.

    Onze planning is om te vliegen op Sydney. Na twee volle dagen in Sydney willen we een auto huren om zuidwaarts te reizen naar Melbourne. Voor dit stuk zouden we 1-1,5 week uit willen trekken.

    Van Melbourne willen we vliegen op Perth waar we dan nog ongeveer drie weken hebben. Hier willen we een camper huren (4wd). Via het binnenland willen we omhoog reizen naar Exmouth om vervolgens langs de kust weer naar Perth terug te keren.

    Is dit een haalbare route of zijn er betere alternatieven in deze periode? We zijn snelle reizigers en meer op natuur gericht dan op steden.

    Adviseren jullie om een auto of een camper te huren voor het stuk Sydney-Melbourne?

    Ik hoop dat jullie ons willen adviseren? Alvast bedankt voor jullie hulp!

    Groeten Wilco

  • Peter W

    > 9 aug t/m 5sep: is denk ik krap 4 weken en minus reisdagen een 3,5 week in OZ

    Wij zijn zeker geen OZ deskundigen maar na 4 trips van 2 maanden is onze mening: verlies geen tijd met wisselen van voertuig en/of locatie. Vlieg ergens heen bijv Sydney en zorg dat je daarna OZ ziet dus blijf weg van de drukke kustweg (het is best een beauty, er wordt massaal aan gewerkt en je ziet weinig van een land vanaf de snelweg). En ga een volgende trip naar de “andere” kant.

    Wij vonden de hotels “onderweg” in WA iets beter dan aan de Oostkant. Maar wij gaan oefenen in een Camper in mei in Canada (daar lijkt de hotel situatie veel op OZ) en als we dat wat vinden doen we in het najaar 2 maanden Camper in het OZ Westen. Geen 4WD nodig, de wegen zijn prima.

    Wij reden najaar 2012 de Diamantina Developmental Road en die hadden we ook met de step kunnen rijden ipv onze 4WD (zonde van de centen).

    Geniet ze,

  • -+Henk+-

    Je bent hier wel in de winter….. Dat betekent dat het overdag in Sydney en Perth vaak niet warmer wordt dan 15 - 20C (met Melbourne over het algemeen nog wat kouder) In het binnenland (als je bijv. via Canberra naar Melbourne reist) kan het 's nachts vriezen.

    De dagen zijn kort ('smorgens om ca. 6:30 licht maar om even over vijven donker).

    Dat beperkt je ook in het aantal uren dat je per dag kunt rijden want na zonsondergang is het een stuk riskanter vanwege het loslopend wild (kangaroos, emus enz).

    Juli en augustus zijn de beste maanden voor de “top end” (Darwin, Kakadu , Uluru enz.) en niet om in het zuiden rond te toeren.

  • hanny

    Wij hebben paar jaar geleden ( juli-aug) de west-kust in 4 weken gedaan. Via de kust ,Perth, Coral Bay, Tom Price ( zeker doen!) en toen naar Exmouth. Fantastische reis. Met een camper prima te doen. Omgeving Tom Price is veel beter te bekijken met een 4wd. Temperatuur is heerlijk overdag. ( 25-30 graden) Avonden wel koud.

  • Rolf Krüger

    Mocht je alvast in de stemming komen en praktische tips willen dan moet je eens op onze website kijken: