Camper verhuurder?

  • Peter W

    Op de vakantiebeurs 2012 werd ik door een Travelhome dame gelokt om in een camper te kijken die ze wereldwijd verhuurden. Ik bezichtigde de kleinste camper en viel als een blok: dat zou al onze OZ hotelafschuw oplossen. http://www.fraserway.com/rentals/vehicles/truck-camper-slide-dinette een opbouw op een Dodge Laramie 3500 Diesel. Liep 1L op 5,5km en in de dubbele cabine pasten onze koffers prima. Verwarming en heet water waren OK.

    Maar wij hadden na de kindertijd 28 jaar niet meer gecamperd (toen USA only) en wilden wel zien of dat nog iets voor ons was. Dus reisden we de afgelopen 2 weken in die bezichtigde TruckCamper van Vancouver,BC naar Whitehorse,YT. Erg koud, erg verlaten en erg genieten. Campings waren nog gesloten of leeg (wij stonden uitsluitend op campings) maar de camper was selfsupporting. Ok, huren dat ding in OZ. Maar bij wie????

    Deze TC blijkt alleen in Canada te huur en wat we in OZ zien maakt ons niet blij. We zoeken minimaal een 4WD automaat, range 600+ km, grote banden voor unsealed road, vast bed, ruime koelkast (vriezer welkom), douche/toilet en AC. Wie verhuurt zo'n ding in OZ?

  • Nina de Jongh

    adverteren van reizen en producten door commerciële partijen is zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder niet toegestaan.

  • leon

    kijk op de site van travelhome en je ziet wat er zo al verhuurd wordt in OZ. er zijn er wel wat meer maar het is om het even. de voertuigen in VS zijn niet tehuur in OZ. Volgend jaar gaan we voor de 12X , de laatste 7 jaar met div 4x4 apollo en britz.mocht je vragen hebben laat het horen. zie ook ons verslag (http://www.travelhome.nl/reisverslag/36-daagse-camperreis-perth-cairns/west-australie) dan heb je een ide wat we zo al doen. vorig jaar deden wij de canning stock samen ook met vrienden uit OZ. Maar totaal niet geschikt voor beginners( levensgevaarlijk)

  • Peter W

    Leon, Dank. We kennen de travelhome brochure uit ons hoofd en hebben ook alle OZ verhuurders op het web bekeken. Er blijkt een immens verschil te zitten in de OZ en Noord Amerika campers. Wij zoeken duidelijk de luxe en geen avontuur. De camper moest onze luxe huiskamer zijn aan het eind van de dag om de OZ hotelkamers (buiten de stad) te ontlopen. Dat gaat niet werken dus terug naar auto en matig hotel of niet meer naar OZ gaan.

    We kunnen nu wel weer terug naar Yukon en New Foundland, dus onze wereld is best weer groter geworden.

  • leon

    Als je voor luxe en comfort gaat dan ga voor Kea. Wij hebben in 2002+2007 de 4 beth gehad . zeer goed.Hebben ooK Apollo gehad zowel in Oz als in Nw zeeland maar kea is het beste .

  • Tom1980

    Neem even contact op met http://www.totallycampers.com/nl/. Nederlands stel die al jaren vanuit Melbourne campers verhuren. Zullen je de scherpste prijzen geven die je maar kan krijgen en de service is top! Even mailen en ze zullen je binnen no time antwoorden. Ze Skypen ook als je dat prettiger vindt.

  • Peter W

    Tom1980, dit betreft een agent die alle bekende camper verhuurders in de aanbieding heeft. En die hebben niks wat er op lijkt.

    Inmiddels krijgen we een vermoeden: in de US & CA mag je met je rijbewijs B met elke camper rijden. Die TruckCamper woog dik 4ton en dat is teveel vlgns ons rijbewijs maar al wil je hier met een bus van 10ton rijden…

    Ik denk dus dat in OZ alles beneden die 3.500kilo moet zitten en dat legt nogal wat beperkingen op.

    Leon: wij waren ook op KEA uitgekomen want die hebben in ieder geval een automaat en was redelijk luxe. Maar niet genoeg. We hebben nog wel een paar jaar in Noord Amerika te rijden

  • leon

    Apollo heeft ook een automaat. Maar gezien jullie eisen . zullen jullie waarschijnlijk niet slagen in Australië