adelaide naar melbourne met auto

  • Louise

    Ik ga half december van dit jaar met 3 vriendinnen naar Australie. Nu gaan we o.a. rijden met huurauto van Adelaide naar Melbourne. 6 jan. vertrek uit Adelaide en we willen uiterlijk 15 jan. in Melbourne zijn. We hebben dus ongeveer 9/10 dagen. Wat zijn de MUST SEE'S die we niet mogen missen?

    Ik heb al in reisgidsen gekeken en daar staan verschillende, allemaal leuke routes in. Kangaroo island is volgens mij iets wat we niet mogen missen en natuurlijk the Great Ocean Road.

    Graag hoor ik of er mensen zijn die tips voor ons hebben. alvast bedankt.

    Groet Louise

  • Jaap

    Louise

    je hebt het zelf al een beetje ingevuld,maar je kan het Grampions National Park inpassen

    de afstand is circa 700 km met auto

    als je daar bent is het ook de bedoeling wat Adelaide en omstreken te zien?

    IK, vind dat je zat tijd hebt, en ik vroeg mij af hoeveel tijd je wil doorbrengen in Melbourne,mijn lievelings stad

    het zou zonde zijn als jullie daar maar 1 dag bent

    succes

    Jaap

  • Louise

    Hoi Jaap, we zijn in Melbourne minimaal 5 dagen. Wo. 21 jan. vliegen we weer terug naar Nederland en willen uiterlijk do. 15 jan. in Melbourne zijn.

    Willen graag een appartement huren via booking.com Enige ervaring daarmee? Ben al druk bezig met iets uit te zoeken. Kun je makkelijk zonder auto toeven in Melbourne?

    Lijkt me leuk om een keer ene fiets te huren daar.

    We gaan in ieder geval nar de australian open tennis. Wrs. de eerste dag.

  • -+Henk+-

    Melbourne heft een redelijk goed openbaar vervoer system en het centrum is vrij compact. Dus je kunt goed zonder auto daar de dingen bekijken.

    In het centrum zijn een paar heel hoge gebouwen en vanaf de top heb je een goed uitzicht. Sommige zijn daarvoor open voor publiek.

    Er zijn twee geode winkel centra in het centrum.

    Er is een grote overdekte makrt aan de NW kant van het centrum

    Er is een Chinese wijk met leuke restuarantjes.

    De South Bank is leuk om 's avonds te wandelen. Ze hebbe van die gas branders die met veel lawaai periodiek steekvlammen de lucht in sturen.

    St Kilda is een leuke wijk - wederom met leuke eetgelegenheden.

    Je kunt met een bus een dag tour maken naar de Dandenong ranges. (Met een erg toeristisch maar best leuk stoom treintje: Puffing Billy.

  • Jaap

    Hoi Louise

    je hebt al weer wat tips gekregen van Henk

    het is inderdaad zo dat Melbourne makkelijk te belopen is

    Melbourne is een tramstad tot vorig jaar kon je nog een los ticket kopen, nu moet een OV kaart kopen waar dan al een bedragje staat, die kan je ook gebruiken voor de metro enz

    er rijd ook een gratis tram die door Melbourne rijd je kan uitstappen waar je wilt ,deze gaat ook naar een heel nieuwe wijk, te herkennen aan een bruin bord en tram op de halte

    en St Kilda is een badplaats, een kwartiertje van uit het centrum

    de markt waar Henk het over heeft, is de Queen Victoria Market,met ongeveer 1000 kramen van vlees vis groente souveniers, eettentjes die is niet elke dag open!

    leuk dat je naar de Australien Open gaat een tip een week voor het hoofd toernooi gaan de gene die zich nog moeten plaatsen voor het hoofd toernooi beginnen ,gratis toegang

    er is een heel bekend plein in het centrum, Federation Square ,heel groot en gezellig, daar hangt een heel groot scherm waar je de wedstrijden kan volgen, ja ja met strandstoelen!

    er is een heel leuk cafe Time Out daar drink ik vaak koffie [google maar eens Time out in Melbourne, en je krijgt meteen de kriebels, je kan niet wachten

    de Shoutbank is heel leuk ga ook even naar het casino daar je weet niet wat je ziet zo groot vele malen groter dan Amsterdam

    met Booking.com boek ik meestal een hotel maar niet met appartementen, Airbnb.nl schijnt ook goed te zijn, probeer een beetje in de buurt van centrum te boeken dat scheelt tijd

    het is wel zo dat hotels enz wat duurder zijn gedurende de Australien Open

    op de eerder genoemde Federation Square staan diverse kramen waar je tickets koopt voor het tennis,en tevens souverniers.

    er gaan gratis trams naar het Rod Laver stadion , maar daar staan rijen van hier naar Tokio.

    het is amper 15 minuten lopen naar het stadion, en als al eerder in Melbourne bent probeer het maar uit, er staan hier mensen van de VV

    op plein zelf is een groot [informatie kantoor waar je ook tips kan boeken

    ik kijk nog even naar een eet adresje vlak bij het plein waar je lekker eet onder de 10 euro

    veel plezier

    ik ben er al

    en keer of 6 in Melbourne geweest dus ik weet wel een beetje de weg

    Jaap

  • Louise

    Dank je wel Jaap voor alle goeie tips. Ja. airbnb heb ik gekeken, t nadeel vind ik dat je meteen alles moet betalen………………

    bij booking.com vaak pas als je aankomt of de eerste nacht betalen en gratis annuleren.

    heb nog geen ervaringen met airbnb, maar heb wel positieve dingen erover gehoord.

    heb jij ervaring met het huren van een fiets, of is dat niet populair in melbourne?

    als je nog meer tips hebt, hoor ik het graag ;-)

    groet, louise

  • Jaap

    Hoi Louise

    ik heb dat adresje ook gevonden,het is een paar minuten van het plein en het Flinder Street Station

    en wel een in een smalle straat Flinders Lane begin van de straat is een politieburo, en de 263 City Library,

    het eet tentje is op nr250 Flinders Lane menu circa 8 a 9 ausd op dit moment is 100 euro-142 a 144 ausd

    dit straatje heeft nog hele smalle zijstraatjes vol met terrasjes

    verder het fietsen komt er steeds meer in ik let er niet zo op, maar de fietspaden zijn beperkt,

    ook weer op de Federation Square staan standplaatsen van fietsen

    als ik nog wat te melden heb hoor je het

    als jij nog vragen vergeten hebt ?

    waar beginnen jullie in Australie en waar naar toe?

    groet

    Jaap

  • Louise

    Hoi Jaap,

    onze reis begint op 18 dec. in sydney, daar blijven we dag of 3, dan huren we auto en rijden naar melbourne. willen op de ochtend van de 29ste dec. daar zijn, want dan vliegen we naar hobart. daar doen we een 6 daagse georganiseerde tour over het eiland. dan is het plan im 5 jan van hobart via melbourne naar adelaide te vliegen en dan daar weer auto huren en naar melbourne te rijden. blijven ongeveer 6 dagen in melbourne, hangt er vanfaf hoelang we onderweg zijn van adelaide naar melbourne.

    als we van sydney naar melbourne gaan, weten we nog niet precies of we via kust gaan of via het binnenland. persoonlijk lijkt me de kust leuker.

    we hebben ongeveer een week. is het de moeite waard om canberra aan te doen? ik hoor daar verschillende verhalen over.

    en we willen zeker naar een wijnerij, weet dat er in de buurt van melbourne ook vineyards zijn. heb jij suggesties? of de wijnerijen bij adelaide?

    en hoelang voor kangaroo island denk je? 1 of 2 nachten daar?

    ik hoor t wel weer.

    jij nog plannen dit jaar?

    groet louise

  • WillV

    Ook in de omgeving van Adelaide zijn wineries. Clare Valley (wat verder weg). Onder Adelaide richting Kangaroo Island heb je wineries onder Mc Laren Vale. Ik heb al een paar keer voor Kangaroo Island gestaan maar de oversteek is duur en ze willen het liefst een pakket met onderdak verkopen. Misschien dat ik nog een keer een georgansiseerde reis vanuit Adelaide doe.

    Ga je in Adelaide ook naar Glenelg (het Zandvoort van..). Buiten A. is misschien Hahndorf wel leuk. Een Duits dorp in de Adelaide Hills, erg toeristisch overdag.

    Als je op Kangaroo Isl. bent geweest is het misschien leuk naar Victor Harbor (lekkere verse vis) en Goolwa ( hier staan bij de haven leuke oude huisjes) te rijden. Als je dan om Lakle Alexandria heen rijdt kom je bij Wellington met de veerpont over de Murray. Onderweg naar Mt. Gambier heb je nog roze zoutmeren. In Mt. Gambier heb je het beroemde blue lake, dit is een uitgedoofde vulkaan. Vanuit Mt. Gambier kun je dan ri. Casterton en Hamilton naar de Grampians rijden ( daar ben ik echt verleifd op wat een mooi natuurgebied). Daarna terug naar de kust ri. Warnambool waar de Great Ocean Road begint.Voordat je in Apollo Bay komt heb je eerst Cape Otway met vuurtoren e n natuurpark. Let onderweg daar goed op er zitten hele kolonies met koala's! Net na Apollo Bay krijg je tegenwoordig borden die naar de Otway walk verwijzen, dat is een walk tussen de bomen erg leuk. Misschien weet je het al maar aan het eind van de GOR heb je Torquay, een surfers paradise.

    Veel plezier onderweg!

  • Jaap

    Hoi Louise

    daar ben ik weer.

    18 dec Sydney 3 dagen is erg krap, aller eerst hebben jullie al een slaapplaats [erg druk zeker een week later

    voor Sydney geef ik maar een paar tips ,vanwege de tijd

    allereerst de Blue Mountains, is toch wel een dagtrip

    je moet echt zien de Queen Victoria Building [google maar even en je bent verkocht

    verder het Opera gebouw, Darling Harbour, en de Rocks daar kwamen de eerste mensen uit Europa aan de oude pak huisen zijn nu verbouwd tot leuk restaurantjes

    ja en dan naar Melbourne, circa 900 km, de kust is inderdaad mooier, Canberra dat is ook weer persoonlijk, ik ben er 2 keer geweest een keer met een bus vanuit Sydney, een uurtje of 4 en een keer gevlogen, even bekenden daar gedag zeggen!

    anders had ik er niet naar toe gegaan!, veel mensen gaan naar het Parlement gebouw, wel mooie natuur, maar ja ik zelf ben 40% natuur en 60% steden

    dan Adelaide jullie kunnen het beste naar de Barossa Valley daar had Willv ook al iets over gezegd, misschien georganiseerd ongv 60 km

    er zijn zo,n 500 Wineries in de omgeving! er is ook een grote Food Market in Adelaide ,lekker ontbijten

    Willv noemde ook Glenelg zou ik zeker doen, met treintje onv 20 min allen ze noemde Zantvoort maar Glenelg is 10 keer mooier en gezelliger

    Kangeroo Island trekt mij niet zo ,wel erg mooie natuur, veerpont is aan de dure kant voor een dag kiezen

    een paar jaar geleden had ik geboekt voor Kangeroo Island ging de veerboot niet ,wegens slecht weer

    leuk dat bezoek aan Hobart in die dagen kan je aardig wat zien.

    ik weet niet of jullie in Hobart nog tijd hebben anders zeker een bezoek brengen aan Salamanca Market

    kan je niet rechtstreeks van Hobart naar Adelaide vliegen???????????? ik vlieg vaak met binnenlandse vluchten ,om tijd te sparen [Virgin Australia, google maar eens kan je de prijzen zien!

    O ja de winerie niet ver van Melbourne Hunter Vally, georganiseerd bezoek je er 3 plus nog andere dorpjes

    met welke maatschappij vliegen jullie eigenlijk?

    en ja ik ga ook weer dit jaar ,ik begin in Cairns

    ik hoor wel of er nog vragen zijn

    Vr.Gr

    Jaap